Besøg af Y's Men's clubben i Chisinau, Moldova - Y's Men og YMCA i uge 38 2019

10 Y's Men og YMCA/YWCA i Chisinau var på besøg i vores club. Sidste år var 13 herfra på besøg i Moldova i vores venskabsklub der, og nu kom de så her. Y's Men Danmark har i 2019 et skattefradragsprojekt i Trebujeni, hvor Chisinau clubben og YMCA/YWCA er initiativtager og arbejder på stedet. Læs mere om dette.

Vi havde fire dejlige dage, hvor vi forsøgte at vise lidt om Danmark - bl.a. genbrug, landbrug, plejehjem, varmestue, efterskole og Fairbar og Børnehøjskolen og andet i Aarhus, Vesterhavet, Silkeborg. Vi fik masser af gode snakke om demokrati, foreningsarbejde osv. De viste os moldovisk dans, aerobic og kickboksning, som de underviser i Chisinau. På billedet er det værtsfamilierne, men hele klubben var involveret.

Kjellerup Y's Men's venskabsklubber

Venskabsklubber

Kjellerup Y's Men's Club er blevet moderklub for den første klub i Moldova i Chisinau, som blev chartret  i foråret 2017. Byggeriet af lejrcentret i Moldova i Trebujeni er her i 2019 blevet skattefradragsprojekt, så støt det endelig!

 

Kjellerup Y's Men's Club er moderklub for en klub i Martin i Slovakiet, som blev chartret 14/10 2001. Det er en blandet klub, som har mødested på Bibelskolen i Martin. Bibelskolen blev dengang regionsprojekt. Desværre er klubben nu hvilende, men man håber at få gang i den igen.

 

Vi har tidligere været moderklub for en klub i Jedrzejow 1 i Polen og i Kristiansstad i Sverige, men begge disse klubber er desværre blevet lukket. 

Vi har igennem årene haft stor glæde og inspiration af besøg hos og af disse klubber. 

Chartring af klubben i Chisinau

Hentet fra  regionens hjemmeside:

Region Danmark udvider dækningsområdet

16.05.2017

Af: Af Evan Johansen

19. maj udvides Region Danmark med endnu et virkefelt, her chartres der en ny Y's Men's Club i Moldova.

Chartringen foretages af Regionsleder for region Danmark - Jens Nielsen, der er på vej til landet sammen med blandt andet Poul V. Thomsen, der har ansvaret for extension under Area Europa. I chartringen deltager der yderligere to fra Danmark og fire repræsentanter for Distrikt Transylvanien.

 

Ideen til den nye klub er opstået i forbindelse med en generalforsamling i YMCA Europa, hvor Poul V. Thomsen hvert år er inviteret til at holde en workshop om Y's Men's bevægelsen.

Tilbage i 2014 deltog generalsekretæren i YMCA Moldova, Nicolae Pascaru i workshoppen, og blev inspireret til at etablere en Y's Men's Club som støtte til deres YMCA arbejde.

Nu bliver det en realitet, når Y's Men's Club of Chisinau bliver chartret som den første klub i Moldova.

Klubben bliver en del af distrikt Transylvanien (Rumænien) og af den kanal en del af Region Danmark.

Moderklub for den nye klub bliver Kjellerup Y's Men's Club, hvor Poul V. Thomsen er medlem.

Den nye klub vil lave støtteaktiviteter for YMCA Moldova og har blandt andet også en besøgstjeneste for fængselsindsatte og tidligere soldater.

- Jeg glæder mig over, at der kommer endnu et land under Y´s Men International, og det er kun det første af tre, idet der arbejdes på at oprette en klub i Ukraine og Kosovo, som begge bliver en del af Region Danmark, siger Poul V. Thomsen.

Den nyetablerede Y's Men's Club i Moldova er kommet godt fra start.

Fra Regionens hjemmeside

 

19.11.2017

Af: Jens Nielsen

Klubben samarbejder med YMCA om renovering af en bygning til et ungdoms center.

Byggeriet er så fremskredent at det første fælles seminar for YMCA og Y's Men's klubben er afholdt.

I forhold til vores besigtelse af byggeprojektet i maj er jeg virkelig overrasket over, hvor langt de er nået, når man tager i betragtning at byggeriet opføres uden byggekran og andre maskinelle hjælpemidler, som vi kender det.

 

Besøg i clubben i Chisinau i Moldova

På besøg i Chisinau- Moldova 17/9-21/9 2018

En flok på 13 Y's Men var på besøg i Y's Men's Clubben i Chisinau i september 2018. Vi blev godt modtaget i lufthavnen med musik, vin og brød, og der var lavet et fint program for os. Vi var på besøg i deres kontor/klublokale i Chisinau, fik i hotelllets konferencerum fortalt om klubbens arbejde bl.a. med at sørge for mad til fattige, besøge unge i et fængsel, rense for affald i naturen, danse- og sangaktiviteter for unge og arbejdet med at bygge deres lejrcenter 60 km uden for Chisinau- for en stor del i samarbejde med YMCA. De tog os på en tur rundt i byen til en kirke, en triumfbue, et marked m.m.

Vi var på et fint kunstmuseum og til den største klassiske koncert i Moldova  med overrækkelse af en masse priser i Organ Hall. Vi var ude på det lejrcenter, som de var ved at bygge - og lagde rigtig mange kræfter, tid og penge i. Vi var også i en kæmpestor, berømt vinkælder med 1,2 km gange, andre var imens på Nationalmuseet, så vi oplevede meget på de tre dage, vi havde dernede.

 

Kjellerup Y´s Men´s Club på besøg i Moldova - fået ny venskabsklub

Hentet fra distriktets hjemmeside.

Kjellerup Y's Men's Club er blevet moderklub for den første klub i Moldova i Chisinau, som bliver chartret her i foråret 2017. 

 

Kjellerup Y's Men's Club er moderklub for en klub i Martin i Slovakiet, som blev chartret 14/10 2001. Det er en blandet klub, som har mødested på Bibelskolen i Martin. Desværre er klubben nu hvilende.

 

Vi har tidligere haft venskabsklubber/været moderclubber i Jedrzejow 1 i Polen og i Kristiansstad i Sverige, men begge disse klubber er desværre blevet lukket. 

 

Vi har igennem årene haft stor glæde og inspiration af besøg hos og af disse klubber. 

 

Besøg af en fra klubben i Chisinau i forbindelse med Y's Men's regionskonferencen

Til generalforsamlingen havde vores klub besøg af Nicolae fra Y's Men's Clubben i Chisinau.